K 1600 modellen

Vanaf vandaag 7 mei staat de BMW K 1600 GTL in onze showroom. Je bent welkom!

De nieuwe K 1600 modellen: met fascinerende zescilinder voor dynamisch en luxueus rijden, toeren en cruisen. “Voor een nog intensere rijbeleving hebben we talrijke technische upgrades doorgevoerd voor de K 1600 modellen. Hun ongeëvenaarde zescilindermotor maakt deze motorfietsen uniek en fascinerend voor klanten over de hele wereld. De doorontwikkelde versie is nog krachtiger en onoverwinnelijker dan ooit”, zegt Toni Decker, bij BMW Motorrad projectmanager van de BMW K serie.

 

 

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Zescilinder-in-lijnmotoren

Zescilinder-in-lijnmotoren zijn altijd een kenmerk geweest van de BMW topmodellen. Sinds 2010 levert BMW Motorrad met de K 1600 modellen fascinerende topprestaties en luxueuze uitrustingen op het hoogste niveau. De K 1600 GT is daarbij de bijzonder wendbare, dynamische variant. Terwijl de K 1600 GTL met zijn comfortabele ergonomie en, naast zijkoffers, ook standaard met topkoffer reizen nog aangenamer maakt.

De K 1600 B is van een heel andere soort en biedt een karakteristiek silhouet met een lage achterzijde in bagger stijl. Zijn motto is ‘The Spirit of the Open Road’. Hij staat voor elegantie, kracht en luxe op twee wielen en laat zijn berijder iedere weg, iedere tocht en ieder moment bijzonder intens beleven.
De van de K 1600 B afgeleide K 1600 Grand America combineert tot slot de superieure prestaties van de zescilinder-in-lijn met exclusieve uitrustingen die van lange reizen in Amerikaanse cruiserstijl een net zo comfortabele als fascinerende beleving maakt, met of zonder passagier.

Herziene zescilinder-in-lijn volgens regelgeving voor Euro 5

Voor de nieuwe K 1600 GT, GTL, B en Grand America is de inspirerende zescilinder aangepast om te voldoen aan de huidige Euro 5 emissienorm. Technisch vlak spelen de BMS-O motoraansturing, de twee pingelsensoren en twee extra breedband lambdasondes daarvoor een centrale rol. De specifieke plaatsing van de pingelsensoren maakt bovendien een geoptimaliseerde timing van de ontsteking mogelijk en ook is de motor nu geschikt voor een lagere kwaliteit brandstof dan RON 95.

Niet alleen zijn de emissiewaarden drastisch verbeterd, ook zijn het vermogen en koppel van de zescilinder merkbaar toegenomen. Het nominale vermogen bedraagt nog steeds 118 kW (160 pk), maar dit wordt nu al vrijgegeven bij 6.750 t/min. Dat is 1.000 t/min eerder dan voorheen. Bovendien zorgen de aanpassingen voor een hoger maximaal koppel dat is toegenomen van 175 Nm tot 180 Nm, beschikbaar bij een toerental van nog steeds 5.250 t/min. De berijder ervaart hierdoor nog meer trekkracht en een krachtiger acceleratie. Het motorkoppelregelsysteem (MSR) is ook een nieuw component. Dit systeem zorgt voor een veel betere stabiliteit van de motorfiets bij uitrollen of terugschakelen. De mate van ingrijpen van het systeem is afhankelijk van de rijmodus. In de rijmodi Rain en Road zorgt het MSR voor maximale stabiliteit. In Dynamic modus staat het systeem wat meer slip toe.
 

Standaard nieuw 10,25 inch TFT kleurendisplay met geïntegreerde kaartnavigatie, handige routeplanning en uitgebreide connectiviteit.

De nieuwe K 1600 GT, GTL, B en Grand America zijn standaard uitgerust met een nieuw 10,25 inch TFT kleurendisplay met geïntegreerde kaartnavigatie en connectiviteit.  Dankzij de uitstekende afleesbaarheid, duidelijke menustructuur en een verregaand geïntegreerd bedieningsconcept behoren ze tot de top van het motorfietssegment.
Het nieuwe 10,25 inch full-HD kleurendisplay biedt de mogelijkheid om een navigatiekaart weer te geven in het instrumentencluster, zodat een extra scherm niet nodig is. Voor extra bescherming is het display voorzien van krasbestendig gehard glas. Een laag die reflectie en vingerafdrukken voorkomt verbetert de afleesbaarheid.

Er zijn fullscreen en split screen weergavemodi voor het tonen van één of meerdere functies tegelijk. De snelheidsmeter en toerenteller zijn net als enkele basisfuncties en het selectiemenu altijd zichtbaar op het Pure Ride Screen. Eventueel kan de navigatiekaart ook worden getoond via de BMW Motorrad Connected app, met een volledig interactieve weergave geoptimaliseerd voor motorfietsen en bediening via de multicontroller links op het stuur. Een route kan vooraf in de smartphone app worden gepland en naar de motorfiets worden verzonden. Ook kaartupdates verlopen via de app.
De BMW Motorrad Connected app is gratis te downloaden en biedt ook extra functies zoals het opnemen en delen van gereden routes.