DE S 1000 RR

Een nieuwe maatstaf

Altijd snel en op de grens rijden, op zoek naar de ideale lijn? Daarvoor heb je nu 152 kW (207 pk) onder je. Een ontembare kracht stuwt jouw RR helemaal naar de limiet - met een maximaal koppel van 113 Nm bij 11.000 t/min en een koppelkromme van ten minste 100 Nm over een toerengebied van 5.500 tot 14.500 t/min.  Tien jaar nadat de eerste generatie van de RR de motorwereld versteld deed staan, presenteren we wederom een nieuwe maatstaf. Daarbij hebben we vrijwel elk onderdeel van de RR opnieuw geconstrueerd - van voor tot achter. Het resultaat: minder gewicht en merkbaar betere prestaties. Ben je voorbereid op de pole position en de overwinning? De RR wacht op jou.

KLAAR VOOR POLE POSITION

Wie deze motorfiets ziet, weet meteen: hier staat een motorfiets die topprestaties belichaamt. Elk onderdeel van de RR is ontworpen om het maximale eruit te halen. Alleen al het frameontwerp inclusief nieuw rijwielgedeelte maakt dat de RR nog lichter en preciezer is geworden. Daarbij komt de ergonomisch geperfectioneerde zitpositie die met het gewijzigde frame- en kuipontwerp zijn gelijke nog zoekt. De standaard LED-koplampen geven de motor bovendien een onmiskenbaar dynamische en agressieve look. De knipperlichten aan de voorkant zijn van de kuip verplaatst naar de spiegels, wat niet alleen een bijzonder fraai oogt, maar ook nog eens de zichtbaarheid verhoogt. Vanaf de achterkant domineert de RR wat betreft ontwerp en functionaliteit: 'alles-in-een' is hier het devies. De kentekenplaathouder bevat naast de kentekenplaatverlichting nu ook LED-knipperlichten, achterlicht en remlicht.

FAST AND FURIOUS

Als het om topprestaties gaat, is de RR jouw perfecte partner. En niet alleen op de weg, maar zeker ook op het circuit. Met een paar handelingen demonteer je zowel spiegels (inclusief knipperlichten) als de kentekenplaathouder (inclusief verlichting) en je racemotor staat voor je klaar.

Het optioneel verkrijgbare M pakket maakt jouw RR tot de ultieme racemachine. Hiermee wordt het gewicht nog eens verminderd met 3,5 kg tot 193,5 kg. Behalve de kleurstelling Light white uni/Racing blue metallic/Racing red uni, de M carbon velgen, de M lichtgewicht accu, de M buddyseat, de M rijhoogteverstelling en de M swingarmafstelling krijg je tevens de rijmodi Pro met configureerbare rijmodi RACE Pro 1-3 en elektronische assistentiesystemen, zoals bijvoorbeeld DTC +/-Shift, ABS settings, motormapping, wheelie control, slide control en nog veel meer.

ERVAAR HET ZELF

Vanaf 1 juni kun je de S 1000 RR bekijken. Plan nu vast een proefrit dan kun je hem ook zelf ervaren.