BMW S 1000 XR

Onze nieuwste ster

Ontmoet onze nieuwste ster: de BMW S 1000 XR. 25 april is de introductie. Deze machine combineert sportiviteit en goede prestaties op lange ritten in een perfecte vorm. De sportieve agressie is afkomstig uit de RR. Door de uitstekende ergonomie met de rechte, ontspannen zithouding kun je dagenlang om iedere bocht en elk recht stuk strijden.

De stuurkuip en de verlichting hebben scherpe contouren. Ze vormen samen met markante panelen de algehele belijning - klaar voor de aanval en tot het einde consequent: zijn uiterlijk met korte achterkant doet niet toevallig aan een supersporter denken. 
De markante spitse voorkant, de hoge flyline en het comfortabele stuur duiden al op een niet te stillen honger naar kilometers. Kilometers die in de voor lange trajecten geschikte zithouding ook na vele dagen prettig aanvoelen, ook dankzij de herziene aerodynamica en kuipdelen. Zo ben je nog beter beschermd tegen afkoelen, rijgeluiden, weer en wind. Het verstelbare windscherm laat daarbij zien wat belangrijk is: comfortabel kilometers vreten in plaats van met een schuddende helm.

25 april 2020 in onze showroom, begin mei beschikbaar voor proefritten. Plan nu vast een proefrit via onderstaande link:

https://mofra.nl/contact/proefrit

Of bel naar 0161-22 79 22.
Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en die van BMW om het Coronavirus niet te laten verspreiden. Wil je de S 1000 XR bekijken zonder andere belangstellenden, maak dan telefonisch een afspraak. We plannen ook afspraken in de avonduren.

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Technische specificaties

Specificaties motor

Type: Vloeistofgekoelde 4-cilinder 4-takt lijnmotor, 4 kleppen per cilinder
Boring x slag: 80 mm x 49,7 mm
Cilinderinhoud: 999 cm³
Vermogen: 121 kW bij 11.000 t/min
Koppel: 114 Nm bij 9.250 t/min
Compressieverhouding: 12,5:1
Mengselvorming / motormanagement: Elektronische inspuiting, digitaal motormanagement BMS-O met E-Gas
Uitlaatgasreiniging: Geregelde 3-wegkatalysator, Euro-5 emmissienorm

Zwaar werk

Geen compromissen

Het motorblok van de S 1000 XR is gebaseerd op de op zwaar werk berekende motor van de nieuwe RR en is voor de XR geoptimaliseerd voor prestaties op lange trajecten zonder compromissen. Zo zorgen speciale nokkenasprofielen en spruitstukken voor een indrukwekkend koppel vanuit het midden en het breedste bruikbare toerentalbereik in zijn klasse. De langere versnellingsbak in de hogere versnellingen zorgen ervoor dat de motor aangenaam rustig loopt, dit is duidelijk voelbaar en hoorbaar.

Meer dynamiek

Door minder gewicht

Dynamiek is ook een kwestie van massa. De S 1000 XR weegt bij dezelfde uitrusting maar liefst 10 kg minder dan zijn voorganger. In de lichtste configuratie is het rijklaargewicht zelfs maar 223 kg. Je mist er geen grammetje van en toch voel je het lage gewicht, op elke meter. In de vorm van snellere acceleratie, betere wendbaarheid, kortere remweg en gemakkelijker manoeuvreren.

Verkrijgbaar in twee kleuren:
- Racing red uni / White aluminium metallic matt
- Ice grey uni